NEK információk

Kedves Testvéreim!

Holnapután elérkezik a várva várt nap: megkezdődik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. Szívből kívánom, hogy mindannyiunk számára lélekemelő, életre szóló élmény legyen a jövő hét. Az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat összefoglalom nektek. Amennyiben jónak látjátok, ezt a levelemet bátran továbbítsátok egyházközségeitek, közösségeitek levelezőlistáira, tegyétek fel honlapjaitokra, facebook oldalaitokra.

 Belépőjegyek

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy még a mai nap folyamán mindenki megkapja e-mailben a belépőjegyét. Kérjük, fokozottan figyeljétek postafiókotokat, és szükség esetén nézzétek a spam mappát is!

Szeptember 5., vasárnap

A kongresszus 15.00 órakor veszi kezdetét a Hősök terén, de a szervezők kérik, hogy mindenki érkezzen meg 14.00 óráig a gördülékeny beléptetés érdekében. Köszönjük együttműködéseteket!

 Belépés a kongresszusra jegy nélkül

Jó hír, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mindenkit vár: azokat is, akik nem rendelkeznek belépőjeggyel. A szervezők külön szektorokat biztosítanak a jegy nélkül érkezők részére, így senki nem marad ki a közös ünneplésből. Hétfőtől péntekig a Hungexpon megrendezésre kerülő programokra a helyszínen napijegyet is lehet váltani.

 Ferenc pápa budapesti szentmiséje (szeptember 12., vasárnap)

Ferenc pápa budapesti szentmiséje jövő vasárnap, szeptember 12-én 11.30 órakor kezdődik a Hősök terén, de érdemes már jóval előbb odaérni a legjobb helyek biztosítása érdekében. A felvezető program 9.00 órakor kezdődik, ezt követően a Szentatya a tervek szerint pápamobilról üdvözli majd a híveket 10.30 óra körül. A beléptetés már 6.00 órakor elkezdődik, érdemes minél korábban érkezni. Aki jeggyel rendelkezik, ne felejtse otthon, mert a közeli szektorokba csak a jegy felmutatásával lesz lehetséges a belépés.

Mobilapplikáció a kongresszusra és további információk

Érdemes letölteni a NEK 2020 mobilalkalmazást a legfrissebb hírek könnyű elérése érdekében. Figyeljétek naponta a kongresszus hivatalos honlapját is!

+1: Többen szóltatok, hogy a kiküldött jegyetek a nyitómisére nem a papi szektorba szól, noha jeleztétek, hogy koncelebrálnátok (jómagam is így jártam). Beszéltem a regisztrációs csapattal, most minden atyát egyesével végignéznek, és ahol kell, javítják a szektorbeosztást. Nektek ezzel kapcsolatban most nincs teendőtök.

 Amennyiben további kérdésetek van vagy segítségre van szükségetek, kérlek keressétek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságát ezen az éjjel-nappal hívható telefonszámon: +36 1 955 5823.

Életre szóló élményeket kívánok! Találkozzunk a Kongresszuson!