Hirdetések 2024. február 11-18.

1.   Ma van a betegek világnapja. Imádkozzunk betegeinkért és azokért, akik idősek vagy egyéb nehézségekkel küzdenek. A 8 órás szentmise keretében szolgáltatjuk ki a betegek kenetét beteg és idős testvéreinknek.
2.   Szerdán nagyböjt kezdete, hamvazószerda (február 14.). Reggel 7-kor és este 6-kor is részt vehetünk szentmisén. Hamvazószerdán és nagyböjt péntekein az Egyház kérése alapján tartózkodjunk a húsétel fogyasztásától és lehetőleg tegyünk egyéb lemondást, jócselekedet is.
3.   Hamvazószerdán (február 14-én) és jövő vasárnap (február 18-án) a hamvazás szentelményét szolgáltatjuk ki híveinknek.
4.   Csütörtökön (február 15.) 19 órakor “Utak vagy úti célok” címmel előadást tart dr. Ágostházy Szabolcs uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, a pestszentlőrinci főplébánia közösségi házában (1181 Bp., Batthyány L. u. 87/B.). Mindenkit szeretettel várunk!
5.   Pénteken (február 16.) az esti 6 órás szentmise előtt, ¼ 6-kor keresztúti ájtatosságot végzünk. Nagyböjt minden további péntekén közösségeink vezetésével imádkozzuk a keresztutat.
6.   Nagyböjti időben a templomban nincsen virágdíszítés.
7.   Plébániánk nagyböjti lelkinapját, két hét múlva február 24-én, szombaton 9-13 óra között tartjuk. Meghívott előadónk a „jézusi gyaloglás” titkába fog minket bevezetni. Mindenkit szeretettel várunk.
8.   A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelet jelentetett meg a betegek világnapjával kapcsolatban, amit röviden ismertetünk. A körlevél teljes szövege a hirdetőtáblán olvasható.