További tartalmak

Pestszentimrei Templomok Fesztiválja 2022. Április 30. 16:30

Mindenkit szeretettel vár az Együtt Pestszentimréért Egyesület 2022. április 30-án 16:30-kor a Pestszentimrei Templomok Fesztiváljára a Pestszentimrei Katolikus Templomban!

Fellépők:

  • Mészáros János Elek (2012. évi Csillag Születik győztese)
  • A Kapocs Utcai Általános iskola diákjai

Virágvasárnapi passió

Április 10-én, virágvasárnap két év szünet után újra előadhatjuk a passiót, idén Lukács evangéliuma nyomán. Előreláthatólag három próbát tartunk, március 26-án (ez amúgy munkanap!), április 2-án és április 9-én délután öttől.

Ez lesz a hatodik alkalom, hogy felnőttek adják elő a passiót, és a szereplők eddig mindig hatalmas lélektisztító élményként élték meg az előadást. Nagyon számítunk a régi szereplőgárdára, és várjuk az új felnőttek csatlakozását is.

Az alábbi linken lehet szereplőnek jelentkezni:

https://forms.gle/at8tPyywFpMJoWzw6

Jegyes-kurzus

Idén is lesz jegyeskurzus a plébániánkon házasságot kötő párok számára: február 23 és április 6 között, hét alkalommal.
Szerda esténként a házasság szentségével kapcsolatos témákkal foglalkoznak majd a jegyespárok Gábor atyával, illetve a Mustármag családközösség házaspárjaival közösen.
Szó lesz a házasfelek közötti kommunikáció, elköteleződés, konfliktuskezelés, a közös ünnepek és a közösséghez tartozás mellett önismereti kérdésekről és a “családi kincsesládáról” is, valamint természetesen a házasság szentségének felvételével kapcsolatos egyházjogi és liturgikus kérdésekről.
Részletek a honlapon és a faliújságra kihelyezett plakátokon található.

Adventi lelki nap volt a plébániánkon

December 4-én délelőtt került sor a templomban a felnőttek adventi lelki napjára. A programot Dr. Mazgon Gábor atya vezette. Az együttlét szentmisével zárult.
A lelkinap hanganyaga meghallgatható ezen a linken.

Adventi Koszorú készítés

A súlyosbodó járványhelyzetre való tekintettel a szokásos közös koszorú készítés nem kerül megrendezésre!

ÖrömHírLevél 2021/6 (szeptember)

Ismét Alpha kurzust indítunk plébániánkon

A 12 alkalmas kurzus estéin egy közös étkezés után hitünk egy-egy területéről beszélgetünk kiscsoportokban. A kurzus szerda esténként 6 és 1/2 9 között lesz, heti rendszerességgel. Az első találkozás október 13-án lesz. Azokat is várjuk ezekre az estékre, akik ismerkedni szeretnének a keresztény hittel (hívjatok bátran barátokat, ismerősöket!) és azokat is, akik már rátaláltak Istenre, de szeretnék mélyíteni hitüket és plébániai kapcsolataikat. Jelentkezés Hős Csabánál személyesen (+36 30 389 2485) vagy emailben ()

https://alpha.org.hu/

NEK információk

Kedves Testvéreim!

Holnapután elérkezik a várva várt nap: megkezdődik az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. Szívből kívánom, hogy mindannyiunk számára lélekemelő, életre szóló élmény legyen a jövő hét. Az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat összefoglalom nektek. Amennyiben jónak látjátok, ezt a levelemet bátran továbbítsátok egyházközségeitek, közösségeitek levelezőlistáira, tegyétek fel honlapjaitokra, facebook oldalaitokra.

 Belépőjegyek

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy még a mai nap folyamán mindenki megkapja e-mailben a belépőjegyét. Kérjük, fokozottan figyeljétek postafiókotokat, és szükség esetén nézzétek a spam mappát is!

Szeptember 5., vasárnap

A kongresszus 15.00 órakor veszi kezdetét a Hősök terén, de a szervezők kérik, hogy mindenki érkezzen meg 14.00 óráig a gördülékeny beléptetés érdekében. Köszönjük együttműködéseteket!

 Belépés a kongresszusra jegy nélkül

Jó hír, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mindenkit vár: azokat is, akik nem rendelkeznek belépőjeggyel. A szervezők külön szektorokat biztosítanak a jegy nélkül érkezők részére, így senki nem marad ki a közös ünneplésből. Hétfőtől péntekig a Hungexpon megrendezésre kerülő programokra a helyszínen napijegyet is lehet váltani.

 Ferenc pápa budapesti szentmiséje (szeptember 12., vasárnap)

Ferenc pápa budapesti szentmiséje jövő vasárnap, szeptember 12-én 11.30 órakor kezdődik a Hősök terén, de érdemes már jóval előbb odaérni a legjobb helyek biztosítása érdekében. A felvezető program 9.00 órakor kezdődik, ezt követően a Szentatya a tervek szerint pápamobilról üdvözli majd a híveket 10.30 óra körül. A beléptetés már 6.00 órakor elkezdődik, érdemes minél korábban érkezni. Aki jeggyel rendelkezik, ne felejtse otthon, mert a közeli szektorokba csak a jegy felmutatásával lesz lehetséges a belépés.

Mobilapplikáció a kongresszusra és további információk

Érdemes letölteni a NEK 2020 mobilalkalmazást a legfrissebb hírek könnyű elérése érdekében. Figyeljétek naponta a kongresszus hivatalos honlapját is!

+1: Többen szóltatok, hogy a kiküldött jegyetek a nyitómisére nem a papi szektorba szól, noha jeleztétek, hogy koncelebrálnátok (jómagam is így jártam). Beszéltem a regisztrációs csapattal, most minden atyát egyesével végignéznek, és ahol kell, javítják a szektorbeosztást. Nektek ezzel kapcsolatban most nincs teendőtök.

 Amennyiben további kérdésetek van vagy segítségre van szükségetek, kérlek keressétek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságát ezen az éjjel-nappal hívható telefonszámon: +36 1 955 5823.

Életre szóló élményeket kívánok! Találkozzunk a Kongresszuson!

Napközis bogártábor a plébánián (jún. 27. – júl. 2.)

Szeretettel hívjuk a Szentjánosbogár Lelki Napokra az általános iskolás gyerekeket (9 éves kortól) és a középiskolás fiatalokat!


Időpont: 2021. június 27. – július 2.
Helyszín: Pestszentimrei Szent Imre Plébánia(Bp. 1188 Nemes u. 17.)
Forma: napközis tábor 
Jelentkezési határidő: május 31.
Jelentkezni ezen az oldalon lehet.

Olvass tovább

Karizmák ünnepe-Máriaremete

Némi bizonytalankodás után örömmel fogadhattuk a hírt, miszerint meg tudjuk tartani szeptember első hetében a NEK-et. Külön öröm, hogy a záró szentmisét a Hősök terén maga a Szentatya celebrálja.

Szeretettel hívom a plébánia híveit Pünkösdhétfő délelőttjén Máriaremetére, a már ismert Karizmák ünnepére. Idén nagyon visszafogottan csak a szabadtéri oltárnál lesznek a programok. Érthető okokból a hálaadás mellett a NEK eseményét szeretnénk az odalátogatók felé közvetíteni.
Program:

10.00: KIÁRASZTOM RÁTOK ATYÁM ÍGÉRETÉT! (Lk 24,49)
           Szentlélek-hívás és tanúságtételek
           Buzdítás: Mohos Gábor segédpüspök, Kunszabó Zoltán diakónus                     
           Dicsőítés: Csiszér László és az Új Jeruzsálem zenekar
11.00:  NEK tájékoztató kerekasztal formában.
12.00:  Ünnepi szentmise, főcelebráns Dr. Erdő Péter bíboros, prímás,                
            Főegyházmegyénk főpásztora
Felhívjuk a kedves Testvérek figyelmét, hogy szabadtéren gyónási lehetőséget is biztosítunk. Idén sátrakat és egyéb programokat a pandémia miatt nem rendezünk. A szeretetvendégség is elmarad. A NEK-összekötők és az önkéntes szolgálatra jelentkezők külön is megkapják a meghívást.

Paptestvéri szeretettel: Blanckenstein Miklós

Loading...