További tartalmak

Nyári plébániai tábor

„Élet van Tebenned” – ennek a mondatnak a mélyebb megértése és megélése céljából Plébániai Nagytábort szervezünk – ha a járvány ezt lehetővé teszi.

A Gerecse oltalmában, Péliföldszentkereszen töltenénk együtt 5 napot: július 7-e szerdától 11-e vasárnapig. Minden plébániánkhoz tartozó testvérünket – korosztálytól, életállapottól függetlenül – szeretettel várunk!

Közös esti ima

A Szent Mónika imacsoport tagjai arra hívnak mindenkit, hogy esténként 9 órától lélekben összekapcsolódva imádkozzuk az Irgalmasság rózsafüzérét. Csatlakozzunk a csoporthoz, és ajánljuk fel imánkat betegeinkért, az egészségügyben dolgozókért, a járvány megszűnéséért és magyar Hazánkért!

Nagyböjti hétköznapi lelkigyakorlat

Gábor atya nagyböjti-hétköznapi lelkigyakorlatot szervez március 1 és április 11 között. Jelentkezni itt lehet,  ezen felületen

Jelentkezési határidő: március 10.

Gábor atya – elmélkedések, prédikációk

Járványügyi friss hírek

Főpásztorunk a helyzet romlása miatt március 8-tól (hétfő) elrendelte az Istentiszteletek szüneteltetését visszavonásig. Ezen a napon tehát már nem lesz nyilvános szentmise.

 A plébániai iroda szintén visszavonásig hétfőn délelőtt 9 – 11 és szerdán du. 15 – 18 óra között áll a hívek rendelkezésére. Kérjük, amit telefonon vagy emailben tudnak rendezni, tegyék ezen a módon!

A temetéseket természetesen vállaljuk.

Péntekenként a keresztút az online térben követhető. Vasárnaponként pedig a 10-es szentmisét közvetítjük, amit zárt ajtók mögött tartunk meg.

Lelkinap elmarad!

A március 13-i lelki nap a korlátozások miatt elmarad, helyette interneten elérhető anyagok készülnek, amelyek a Szent Józsefről szóló elmélkedésekhez adnak segítséget. Kísérjék figyelemmel a honlapunkat!

Március 8-ától szünetelnek a nyilvános istentiszteletek az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

A főegyházmegyében szigorúbb rendelkezéseket léptet életbe a bíboros atya:

1. A templomok, mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak, ezért templomainkat nem zárjuk be. Mégis felelősen és körültekintően kell eljárnunk, ezért a nyilvános istentiszteletek 2021. március 8., hétfőtől az egyházmegye egész területén szünetelnek. Egyetlen kivétel a temetés, amelyet egyszerű formában, röviden, maximum 50 fő részvételével lehet megtartani, hacsak a hatóságok ennél kisebb létszámot nem írnak elő.

Olvass tovább

A Magyar Katolikus Püspöki Kar közleménye a járvány miatt elrendelt szigorításokról

A ránk bízottakért érzett felelősségtől vezérelve, figyelembe véve a járványügyi szakemberek véleményét és a COVID-19 járvány harmadik hulláma miatt életbe lépő szigorításokat, Egyházunk sajátosságait szem előtt tartva, korábbi intézkedéseinket megerősítve, visszavonásig az alábbi módon rendelkezünk:

Olvass tovább

Köszönet Szátokról

Karácsony előtt hirdettünk cipősdoboz akciót a szátoki roma misszió számára, és sikerült is sok adományt vinnünk a faluba. A gyerekek ezzel a szép rajzzal köszönték meg az ajándékokat:

Olvass tovább

A bíboros úr levele

Február 26-án, pénteken hajnalban visszaadta lelkét Teremtőjének Snell György, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke, a Szent István-bazilika plébánosa. Az atya a covid járvány áldozata lett. A Bazilikát be is kellett zárni, mivel a többi pap is megfertőződött. Ezután írta főpásztorunk, Erdő Péter az alábbi levelet.

Olvass tovább

Loading...