Hirdetéseink

Hirdetések 2021. február 28-március 7.

1. Főegyházmegyénk segédpüspöke, a Szent István Bazilika plébánosa, Snell György a mai, pénteki napon elhunyt.

2. A mai napon a katolikus iskolák javára gyűjtünk.

3. Péntekenként 17.15 órai kezdettel keresztutat járunk. Ezen alkalmakat a média csoport online közvetíti.

4. Gábor atya nagyböjti-hétköznapi lelkigyakorlatot szervez március 1 és április 11 között. Jelentkezni itt lehet,  ezen felületen

Plébániánk lelki napja március 13-án 9-től 13 óráig lesz. Az erre való jelentkezés itt lehetséges.

5. Kérjük azon testvéreket, akik olyan idős betegeket ismernek, kik szeretnének a nagyböjti időszakban szentgyónást végezni, szentáldozáshoz járulni, jelezzék s mi elmegyünk hozzájuk!

6. Idén a húsvéti szentgyónásnak már nem lesz akadálya, ezért kérem, hogy mindenki időben végezze el!

7. Kérjük a kedves testvéreket, hogy ruhaneműket vagy egyéb tárgyakat csak a karitász munkatársaival való előzetes megbeszélés után hozzanak a templomba vagy a plébániára. Köszönjük megértésüket, és köszönjük a felajánlásokat!

Hirdetések 2021. február 21-28.

1. Nagyböjt péntekjein hústilalom van érvényben minden érintett hívőnek. Szintén péntekenként 17.15 órai kezdettel keresztutat járunk a templomban. Az elmélkedéseket plébániai közösségünk 1-1 csoportja vállalta. E napokon a rózsafüzér imádkozás fél órával a keresztút előtt kezdődik. A keresztutakat a média csoport online közvetíti.

2. Február 27-én jövő szombaton Taize-i imaóra lesz 18 órától. Szeretettel várunk mindenkit! Ez alkalommal is követhető lesz élőben az interneten keresztül.

3.  Jövő vasárnap (febr.28.) gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára.

4.  Kérjük azon testvéreket, akik olyan idős betegeket ismernek, kik szeretnének a nagyböjti időszakban szentgyónást végezni, szentáldozáshoz járulni, jelezzék és mi házhoz megyünk!

5. Idén a húsvéti szentgyónásnak már nem lesz akadálya, ezért kérem, hogy mindenki időben végezze el!

Hirdetések 2021. február 14 – 21.

  1. Ezen a héten megkezdődik a Nagyböjt. Hamvazószerda szigorú böjti nap, 14 éves kortól hústilalom felső korhatár nélkül, 18-60 év között háromszori étkezés egyszeri jóllakással.

    A reggeli 7-es mise keretében kerül sor a hamvazás szertartására. Ezt Nagyböjt első vasárnapján a misék után is kiszolgáltatjuk.
  2. Péntekenként 17:15 kezdettel keresztutat járunk a templomban. Az elmélkedéseket plébániai közösségünk 1-1 csoportja vállalta. E napokon a rózsafüzér imádkozás fél órával a keresztút előtt kezdődik. A keresztutakat a média csoport online közvetíti.
  3. Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki nagyböjti pénteken szentáldozás után a feszület előtt áhítattal elimádkozza az „Íme, jóságos, édes Jézusom” imádságot plusz a szokásos feltételekkel: szentgyónás és szentáldozás elvégzése.
  4. Nagyböjt péntekjein hústilalom van érvényben minden érintett hívőnek.

Hirdetések 2021. január 31 – február 7.

  1. Kedden Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepét üljük a reggeli szentmise keretében; szerdán Szent Balázs püspök és vértanú ünnepe, a reggeli mise és a jövő vasárnapi misék végén Balázs-áldásban részesítjük a testvéreket.
  2. 7-én vasárnap 16 órakor képviselő testületi ülés lesz a plébánián.
  3. Szintén ezen a vasárnapon délután 17 órakor imaóra és szentségimádás lesz.

Hirdetések 2021. január 24 – 31.

Január 30-án szombaton Taize-i imaóra lesz templomunkban, melyet közvetíteni is fogunk. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!