Hirdetéseink

Hirdetések 2024. február 25-március 03.

1.  Ma a perselyezéskor a katolikus iskolák javára gyűjtünk. Nagylelkű adományainkkal plébániánk gyerekeinek iskoláit, illetve a 775 katolikus oktatási intézményt segítjük.
2.  Másfél hete megkezdődött a nagyböjt. A szent időszakban mindennap gondoljunk arra, hogy lemondással, imádsággal, mások iránti szolgálatunkkal kimutassuk Isten iránti szeretetünket.
3.  Nagyböjt péntekjein az esti 6 órás szentmise előtt, ¼ 6-kor közösségeink vezetésével keresztutat imádkozunk.
4.  A héten betegeinket szokott módon meglátogatjuk. Pénteken, elsőpéntek lesz.
5.  Jövő vasárnaptól tartós élelmiszert gyűjtünk a katolikus templomokban. Ezzel kapcsolatban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nagyböjti körlevelet adott ki, amelyet röviden ismertetünk.

Hirdetések 2024. február 18-25.

1.  Szerdán megkezdődött a nagyböjt. A szent időszakban mindennap gondoljunk arra, hogy apró lemondásunkkal, többlet imádsággal, mások iránti szolgálatunkkal kimutassuk Isten iránti szeretetünket.    
Ma minden szentmise után a hamvazás szentelményében részesítjük híveinket.
2.  Szombaton (február 24.) tartjuk 9-13 óra között plébániánk nagyböjti lelkinapját a közösségi házban. Meghívott előadónk a „jézusi gyaloglás” titkába fog minket bevezetni. Délben szentmisével zárjuk a nagyböjti lelki készületet. Mindenkit szeretettel várunk.
3.  Szintén szombaton (február 24.) este 7 órakor a templomban közösségünk betegeiért tartunk az Oltáriszentség jelenlétében imaórát egy óra időtartamban.
4.  Nagyböjt péntekein az esti 6 órás szentmise előtt, ¼ 6-kor közösségeink vezetésével keresztutat imádkozunk.
5.  Jövő vasárnap (február 25.) a perselyezéskor a katolikus iskolák javára gyűjtünk. Előre kérjük híveink nagylelkű adományait, amellyel a 775 katolikus oktatási intézményt segítjük.
6.  Nagyböjti időben a templomban nincsen virágdíszítés.

Hirdetések 2024. február 11-18.

1.   Ma van a betegek világnapja. Imádkozzunk betegeinkért és azokért, akik idősek vagy egyéb nehézségekkel küzdenek. A 8 órás szentmise keretében szolgáltatjuk ki a betegek kenetét beteg és idős testvéreinknek.
2.   Szerdán nagyböjt kezdete, hamvazószerda (február 14.). Reggel 7-kor és este 6-kor is részt vehetünk szentmisén. Hamvazószerdán és nagyböjt péntekein az Egyház kérése alapján tartózkodjunk a húsétel fogyasztásától és lehetőleg tegyünk egyéb lemondást, jócselekedet is.
3.   Hamvazószerdán (február 14-én) és jövő vasárnap (február 18-án) a hamvazás szentelményét szolgáltatjuk ki híveinknek.
4.   Csütörtökön (február 15.) 19 órakor “Utak vagy úti célok” címmel előadást tart dr. Ágostházy Szabolcs uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, a pestszentlőrinci főplébánia közösségi házában (1181 Bp., Batthyány L. u. 87/B.). Mindenkit szeretettel várunk!
5.   Pénteken (február 16.) az esti 6 órás szentmise előtt, ¼ 6-kor keresztúti ájtatosságot végzünk. Nagyböjt minden további péntekén közösségeink vezetésével imádkozzuk a keresztutat.
6.   Nagyböjti időben a templomban nincsen virágdíszítés.
7.   Plébániánk nagyböjti lelkinapját, két hét múlva február 24-én, szombaton 9-13 óra között tartjuk. Meghívott előadónk a „jézusi gyaloglás” titkába fog minket bevezetni. Mindenkit szeretettel várunk.
8.   A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelet jelentetett meg a betegek világnapjával kapcsolatban, amit röviden ismertetünk. A körlevél teljes szövege a hirdetőtáblán olvasható.

Hirdetések 2024. február 04-11.

1.   Ma minden szentmise után Balázsáldásban részesítjük híveinket.
2.   Jövő vasárnap, (február 11-én) a reggel 8 órás szentmise keretében lesz templomunkban a betegek kenetének közösségi kiszolgáltatása, ezért a jövő vasárnap reggeli szentmise időtartama egy kicsit hosszabb lesz. A szentségben azok részesülhetnek, akik állapotszerűen betegek, műtét előtt illetve után vannak, vagy egészségesek, de 60. életévüket már betöltötték. A szentségben való részesedés feltétele a megszentelő kegyelem állapota, ezért még a héten végezzük el szentgyónásunkat, mert jövő vasárnap a 8 órás szentmisét megelőzően nem lesz mód a szentgyónás elvégzésére. A szentség felvétele előtt lehetőleg jelentkezzünk a sekrestyében vagy az irodában.
3.   A plébániai nyári tábor 2024. július 24-28. között lesz Baján. Aki szeretne csatlakozni az igényfelmérés miatt emailen előzetesen jelentkezzen elektronikus címen
4.   Szombaton (február 10-én) 9-13 óráig a Baba-mama klub farsangi ünnepséget szervez a közösségi házban. Szeretettel várjuk az óvodás és alsó tagozatos gyermekeket, jelmezbe öltözve.
5.   Előre hirdetjük, hogy Plébániánk nagyböjti lelkinapját, három hét múlva február 24-én, szombat délelőtt tartjuk. Meghívott előadónk a „jézusi gyaloglás” titkába fog minket bevezetni. Mindenkit szeretettel várunk.
6.   A Főplébánia Apaköre nyitott alkalmat hirdet: “Utak vagy úti célok” címmel előadást és fórumot tart dr. Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, a pestszentimrei plébánia közösség tagja. Helyszín és időpont: Közösségi Ház (1181 Bp., Batthyány L. u. 87/B.), 2024. február 15., csütörtök 19 óra. Mindenkit szeretettel várunk!

Hirdetések 2024. január 28- február 04.

1.   A héten betegeinket szokott módon meglátogatjuk. Pénteken, elsőpéntek lesz.
2.   Pénteken Urunk bemutatásának ünnepe, Gyertyaszentelő Boldogasszony napja is lesz. Az esti szentmise keretében tartunk gyertyaszentelést.
3.   Szombaton lesz szent Balázs püspök emléknapja. Az ő közbenjárását kérjük ezért szombaton valamint jövő vasárnap minden szentmise után balázsáldásban részesítjük híveinket.
4.   Két hét múlva, február 11-én lesz templomunkban a betegek kenetének közösségi kiszolgáltatása a reggel 8 órás szentmise keretében. A szentségben azok részesülhetnek, akik állapot-szerűen betegek, vagy 60 éves korukat már betöltötték és megszentelő kegyelem állapotában vannak. Éppen ezért a szentség felvétele előtt feltétlen végezzük el szentgyónásunkat, továbbá lehetőleg jelentkezzünk a sekrestyében vagy az irodában.
5.   A plébániai nyári tábor 2024. július 24-28 között lesz Baján. Aki szeretne csatlakozni az igényfelmérés miatt emailen előzetesen jelentkezzen  elektronikus címen.
6.   A Baba-mama klub farsangi ünnepséget szervez a plébániai közösségi házban, február 10-én 9-13 óráig. Szeretettel várjuk az óvodás és alsó tagozatos gyermekeket, jelmezbe öltözve.