Hirdetéseink

Hirdetések 2023. december 03-10.

1. Mai nappal megkezdődött az advent, az Úr várásának ideje. Egy-egy nemes elhatározás tettekre váltásával készüljünk az ünnepre.
2. Advent napjain vasárnap kivételével (holnaptól) hétfőtől-szombatig reggelenként 6 órakor rorate szentmisét mutatunk be. Minden héten legalább egy hajnali szentmisén vegyünk részt.
3. A templomunkban, az adventi időben hétköznaponként csak rorate szentmisék lesznek reggel 6 órakor. Advent folyamán hétköznaponként egyéb időpontban nem mutatunk be szentmisét.
4. Szombaton (december 9.), adventi lelkinapot tartunk a közösségi házban a Schönstatt mozgalom vezetésével. Mindenkit szeretettel várunk: gyerekeket, ifjakat, felnőtteket és időseket egyaránt. Az egyes korosztályoknak külön programot szervezünk. Még elfogadunk jelentkezéseket.
5.  Az adventi időben a templomban nincs virágozás.
6.  Advent folyamán tartósélelmiszer-gyűjtést hirdetünk plébániánk rászorulóinak megsegítésére. Adományainkat a templom belső bejáratánál az asztal mellett tehetjük le vagy a vasárnapi szentmisék előtt és után a Karitász munkatársainak adhatjuk át.
7. Advent folyamán egymás terheit hordozhatjuk az imádságban. Ha valakinek imakérése van, a szándékát leírva helyezze be a bejárat mellett elhelyezett dobozba. Aki szívesen imádkozna másokért, vasárnap a 10 órás szentmise végén elvihet egy imaszándékot, amit foglaljon bele naponta fohászaiba. Szeretettel várjuk mind az imádságot kérőket, mind az imádságot felajánlókat.
8. Ebben az évben még önkéntes hozzájárulással, egyházadóval segíthetjük templomunk fenntartását, amely átutalással, vagy az irodában készpénzzel befizethető.
9. Szeretettel hirdetjük, hogy a plébániai nyári tábor 2024. július 24-28. között Baján kerül megrendezésre. Ezúttal tisztelettel felkérünk és kijelölünk három házaspárt: Emesét-Domonkost, Mimát-Mátét valamint Évit -Janit a tábor szervezési feladataira. Az ifjúsági és gyermektábor ugyancsak 2024. július 24-28. között lesz, de más helyszínen.

Hirdetések 2023. nov. 26-dec. 03.

1. Ma Krisztust, mint a mindenség királyát ünnepli az Egyház.
2. Ma este képviselőtestületi ülés lesz a közösségi házban. Az érintetteket szeretettel várjuk.
3. Pénteken elsőpéntek, betegeinket szokott módon meglátogatjuk.
4. Szombaton (december 2.) 9-13 óra között koszorúkötésre és mézeskalács készítésre várjuk az érdeklődőket és családokat a Közösségi házba. Mind a koszorúkötéshez, mind a mézeskalács készítéséhez a kellékeket a plébánia biztosítja.
5. Szintén szombaton este 6 órakor ökumenikus adventi gyertyagyújtás lesz az Agora területén (a két rendelő között), amit Tamás atya és Gábor atya vezetnek. A közös éneklést és imádságot teázás követi. Mindenkit szeretettel várunk.
6. Jövő héten Advent kezdődik. Régi hagyomány templomunkban a Szent Család járás. Egy-egy családnál egy hétig marad a Szent Család képe. Aki be szeretné fogadni a családról-családra járó képet, az alábbi linken tud jelentkezni rá: https://forms.gle/vCyB2NyH7SjTeEac9
7. Szeretettel ajánljuk fiatal édesanyáknak plébániánk baba-mama klubját, ahol kicsi gyermekek és anyukák találkozhatnak. Összejövetel keddenként a közösségi házban 9-11:30 között. Részletek a hirdetőtáblán találhatók
8. Két hét múlva (december 9-én) szombaton lesz közösségünk adventi lelkinapja a Schönstatt családmozgalom vezetésével. Mindenkit szeretettel várunk gyerekeket, ifjakat, felnőtteket és időseket. Az egyes korosztályoknak külön programot szervezünk.
9. Előre hirdetjük, jövő hétvégét követő hétfőtől (december 3-tól), advent napjain vasárnap kivételével minden reggel 6 órakor rorate szentmisét mutatunk be. Advent folyamán a hétfő és péntek esti szentmisék elmaradnak.
10. Ebben az évben még önkéntes hozzájárulással, egyházadóval segíthetjük templomunk fenntartását, amely átutalással, vagy az irodában készpénzzel befizethető.

Hirdetések 2023. november 19-26.

1. Ma országos gyűjtés van a Karitász javára. Plébániánkon évenként 3 ezer kilogramm élelmiszeradományt osztunk szét a rászorulóknak. A mai gyűjtéssel is ezt segíthetjük. Előre is köszönjük a nagylelkű támogatásokat!
2. Két hét múlva szombaton (december 2.) 9-13 óra között koszorúkötésre és mézeskalácskészítésre várjuk az érdeklődőket és családokat a Közösségi házba. Mind a koszorúkötéshez, mind a mézeskalácskészítéshez a kellékeket a plébánia biztosítja.
3.  Két hét múlva Advent kezdődik. Régi hagyomány templomunkban a Szent Család járás. Egy-egy családnál egy hétig marad a Szent Család képe. Aki be szeretné fogadni a családról-családra járó képet, az alábbi linken tud jelentkezni rá: https://forms.gle/vCyB2NyH7SjTeEac9
4. Idén is lesz a plébánián adventi-karácsonyi lelkigyakorlat a hétköznapokban. Részletek ki lettek küldve a levelezőlistára. Továbbiakban érdeklődni Gábor atyánál lehet.
5. Három hét múlva (december 9-én) szombaton lesz közösségünk adventi lelkinapja. Mindenkit szeretettel várunk gyerekeket, ifjakat, felnőtteket és időseket. Az egyes korosztályoknak külön programot szervezünk.
6. Plébániánk ministráns csapata az elmúlt tanévben az esztergomi ministráns versenyen első helyezést ért el. Ezúttal is gratulálunk nekik és szeretettel mutatjuk fel az elnyert ministránskupát, amelyet a múlt héten hoztak el ministránsaink.
7. Magyar nemzetünk a mai napon ünnepeli Szent Erzsébetet, a szeretet hősies szentjét. Őrá gondolva a szentmise után kenyeret áldunk meg és a kijáratnál mindenkinek adunk egyet. Osszátok meg egymással és fogyasszátok el közösen, hogy közöttünk is megvalósuljon az egység és a szeretet.

Hirdetések 2023. november 12-19.

  1. Mai vasárnap megkezdődnek a karácsonyi misztériumjáték próbái. Ha esetleg még valaki nem jelentkezett volna, keresse Pálfalvi Katát vagy Pankát, illetve a hirdetőtáblán lévő linken (https://forms.gle/es3JGMANFgVkkuDT6) tegye meg.
  2. Kedden (november 14.), este fél 9-kor Férfi Bibliakör indul a Közösségi házban. Jelentkezés és részletek Gábor atyánál +36-20/823-1418 email: . A találkozók 3 hetente lesznek, és 90 percig tartanak.
  3. Jövő vasárnap országos Karitász gyűjtés lesz. Plébániánkon évenként 3.000 kg élelmiszeradományt osztunk szét a rászorulóknak. A jövő heti gyűjtéssel is ezt segíthetjük, ezért előre kérjük a nagylelkű támogatásokat.
  4. Jövő vasárnap (november 19-én) 8-18 óra között az Aldi áruházban (1195 Budapest, Üllői út 280.) lesz lehetőségünk tartósélelmiszer gyűjtésre, amivel szintén plébániánk rászorultjait segíthetjük. Továbbra is várunk segítőket, akik 2-3 órás időszakot tudnának vállalni, hogy átvehessük a vásárlók által felajánlott élelmiszer adományokat. Jelentkezni Kovács Istvánnál (+36-30/9494-228) vagy Boda Évánál (+3630/9466-535) lehet. Reméljük, hogy minél többen bekapcsolódunk a Karitász ezen szolgálatába.
  5. Idén is lesz a plébánián adventi-karácsonyi lelkigyakorlat a hétköznapokban. Részleteket a Plébánia levelezőlistáján olvashatunk, illetve érdeklődni Gábor atyánál lehet. Jelentkezési határidő: november 15.
  6. Előre jelezzük, hogy Plébániánk adventi lelkinapját december 9-én, szombaton tartjuk, amelyre gyerekeket, felnőtteket, időseket egyaránt várunk. Tegyük szabaddá advent ezen szombatját.

Hiredetések 2023. november 05-12.

1. Mai vasárnap ünnepeljük templomunk búcsúját. Kérjük Szent Imre közbenjárását az önfegyelem megtartásáért és magyar nemzetünkért.
2. A héten ismét megkezdődik az iskolai tanítás, a plébániai hittanos alkalmak is folytatódnak.
3. Pénteken az esti 6 órás szentmisét a Szentjánosbogár közösségek tagjainak jelenlétében és közreműködésükkel mutatjuk be. A Szentségimádás ezen a napon kivételesen elmarad.
4. Szombaton (november 11.) közös templomtakarításra és kertrendezésre várunk segítő kezeket. A kerti munkához ásót és lapátot hozzunk magunkkal, a templom takarításához szükséges eszközöket plébánia biztosítja. Minél többen kapcsolódjunk be, templomunk és környezete rendbetételébe. Részvételi szándékunkat a sekrestyében vagy e-mailban jelezzük előre.
5. Két hét múlva hétvégén november 17-19 között az Aldi áruházban lesz tartósélelmiszer gyűjtés, amivel plébániánk rászorultjait segíthetjük. Pénteken 14,00-20,00 között, szombaton és vasárnap 8,00-19,00 között várunk segítőket, akik 2-3 órás időszakot tudnának vállalni, hogy átvehessük a vásárlók által felajánlott élelmiszer adományokat. Jelentkezni Kovács Istvánnál (+36-30/9494-228) vagy Boda Évánál (+36-30/9466-535) lehet. Reméljük, hogy minél többen bekapcsolódunk a Karitász ezen szolgálatába.
6. Férfi Bibliakör indul a plébánián. Találkozók 3 hetente kedden, egy-egy alkalom 90 percig tart. Az első találkozó november 14-én, kedden lesz este fél 9-kor a Közösségi házban. Jelentkezés, részletek Gábor atyánál +36-20/823-1418 email:
7. Idén is lesz a plébánián adventi-karácsonyi lelkigyakorlat a hétköznapokban. Részletek ki lettek küldve a levelező-listára. Továbbiakban érdeklődni Gábor atyánál lehet.
8. Várjuk azok jelentkezését, akik a karácsonyi misztériumjátékban bármilyen szerepet vállalnának, akár szöveg elmondása nélkül is. Jelentkezni óvodás kortól lehet Pálfalvi Katánál vagy Pankánál, illetve a hirdetőtáblán lévő linken (https://forms.gle/es3JGMANFgVkkuDT6) november 8-ig. A misztériumjáték első próbája jövő vasárnap (november 12.) lesz a közösségi házban.