Hirdetéseink

Hirdetések 2022. október 2-9.

1. Október 22-én, szombaton buszos kirándulást szervezünk a nyugdíjasoknak. Indulás reggel 8-kor a Plébániától, hazaérkezés a kora esti órákban. Úti cél: Kalocsa. Megtekintjük a Múzeumot, a Székesegyházat, az Érseki Palotát, Könyvtárat. Részvételi költség: 7.000,- Ft/fő, amit a jelentkezéskor a Plébánia irodájában, nyitvatartási időben kell befizetni. Ez tartalmazza az útiköltséget, idegenvezetést, belépőket és egy egyszerű, kétfogásos ebédet. Jelentkezési határidő: október 12. szerda. Az utat minimum 30 fő jelentkezése esetén szervezzük meg.
2. Október 16-án este ifjúsági mise lesz, utána katekézis.

Hirdetések 2022. szeptember 25-október 2.

1. Aki szívesen vállal felolvasást a vasárnapi szentmiséken, jelentkezzen Czinege Katinál. Felnőttek és fiatalok jelentkezését is várjuk.
2. Magyarországon október 1. és november 22. között népszámlálás lesz. A 14. kérdés így hangzik: Mi a vallása, felekezete? Vagy a római katolikus, vagy a görögkatolikus válasz adható. Püspöki karunk bíztatja a testvéreket, hogy mindenki vallja meg a hovatartozását, akkor is, ha ez nem kötelező. Ez jó lehetőség hitvalló tanúságtételre.
3. Október 2-a elsővasárnap, 17 órától Imaóra és Szentségimádás lesz.
4. Október 1-től a szentmisék előtt fél órával októberi ájtatosságot imádkozunk, előtte pedig rózsafüzér imádságra várjuk szeretettel a kedves testvéreket.
5. Újra indul a Nyugdíjas-klub, minden hónap utolsó szerdáján a szentmise után. Az első alkalom szeptember 28-án lesz, melyre szeretettel várjuk a testvéreket.

Hirdetések 2022. szeptember 18-25.

1. Ma este ifjúsági mise lesz, utána katekézis a fiataloknak. Vendégünk Hodász András plébános atya.
2. Szeptember 16-ával kezdetét veszi az Ars Sacra fesztivál. Kilenc napon keresztül gazdag programokkal lehet találkozni Budapest számos pontján. Nálunk Pestszentimrén, szeptember 17-én, szombaton a PIK-ben kiállítás megnyitás lesz, utána pedig a Kreol mise bemutatója.
3. Újra indul bérmálási felkészítő. Jelentkezni Gábor atyánál lehet személyesen, szeptember 23-ig.
4. Ebben a tanévben is újra indul a Szentjánosbogár–klub. A csoportok a már jól megszokott helyen és időpontban találkoznak a plébánián. Akik most voltak elsőáldozók, azoknak szeptember 23-án, 17 órakor lesz az első találkozó.
5. Aki szívesen vállal felolvasást a vasárnapi szentmiséken, jelentkezzen Czinege Katinál. Felnőttek és fiatalok jelentkezését is várjuk.

Hirdetések 2022. szeptember 11-18.

1.  Szeptember 18-án, a vasárnap este ifjúsági mise lesz, utána katekézis a fiataloknak. Vendégünk Hodász András plébános atya.
2.  “Szeptember 6-án újra megnyitja a kapuit a baba-mama klub. Szeretettel várjuk az anyukákat és babáikat keddenként 9-11 óráig a plébánián.”
3.   A 2022/23-as Tanévben is várjuk a gyerekeket az elsőáldozásra felkészítő alkalomra, melynek helye a közösségi ház, időpontja hétfőnként 16:30-17:30-ig. Jelentkezni ezen a linken lehet: https://forms.gle/7upYoNSvJXHXJM7e8, szeptember 25-én éjfélig. Első alkalom szeptember 26., hétfő 16:30. Érdeklődni Linkáné Ács Melindánál a e-mail címen lehet.
4.  Szeretettel hirdetjük, hogy 2019 tavasza óta most először kerül megrendezésre közösségünkben a plébániai MINI tábor, 2022. szeptember 30-tól október 2-ig. Helyszín: dömösi plébánia. 5.- 9. osztályos korig várjuk a gyermekek jelentkezését a kiküldött e-mail címen a jelentkezési lap kitöltésével. Az eseményt nem a plébánia, hanem lelkes fiatalok szervezik.
5.  Szeptember 16-ával kezdetét veszi az Ars Sacra fesztivál. Kilenc napon keresztül gazdag programokkal lehet találkozni Budapest számos pontján. Nálunk, Pestszentimrén, szeptember 17-én, szombaton a PIK-ben kiállítás megnyitás lesz, utána pedig a Kreol mise bemutatója.
6.  Miklós atya szeptember 12-én, hétfőn este megkezdi a Katekumen kurzust mise után ¾ 7-kor. Szeretettel várja azokat a felnőtteket, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók és még nem bérmálkoztak. Találkozás kéthetenként lesz. Jelentkezés a helyszínen.
7.  Gábor atya hétfő esténként újra tart a mise után ¾ 7-kor Szentírás-magyarázatot.
8.  Újra indul bérmálási felkészítő. Jelentkezni Gábor atyánál lehet személyesen, szeptember 23-ig.
9.  A Rózsafüzér Társulat és a Szent Mónika közösség szeretne közös Rózsafüzér imádságra hívni minden testvért, akik hazánk, Európa és a világ békéjéért aggódnak, most vasárnap este 7 órára a templomunkba.
10. Ebben a tanévben is újra indul a Szentjánosbogár–klub. A csoportok a már jól megszokott helyen és időpontban találkoznak a plébánián. Az első alkalomra szeptember 16-án kerül sor. Akik most voltak elsőáldozók, azoknak egy héttel később, szeptember 23-án, 17 órakor lesz az első találkozó.

Hirdetések 2022. szeptember 4-11.

1. Mai nap első vasárnap, délután 17 órától Imaóra és Szentségimádás lesz.
2. Szeptember 11-én, vasárnap kerül sor a tanévnyitó Veni Sancte-ra a 10-es mise keretében. Az ünnepi szentmisét Agapé követi a templomkertben, melyre mindenkit szeretettel várunk.
3. “A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség újra önkéntes beteglátogatók jelentkezését várja a Főegyházmegye területén lévő budapesti, esztergomi, visegrádi és pomázi kórházakba. A soron következő képzés 2022. október 1-jén indul. A képzésre jelentkezni a kihelyezett plakáton található elérhetőségen lehet!”
4. Szeptember 17-én, szombaton 10-14 óra között képviselő-testületi ülés lesz a plébánián ebéddel.
5. Szeptember 18-án, a vasárnap este ifjúsági mise lesz, utána katekézis a fiataloknak.
6. “Szeptember 6-án újra megnyitja a kapuit a baba-mama klub. Szeretettel várjuk az anyukákat és babáikat keddenként 9-11 óráig a plébánián.”
7.  A 2022/23-as Tanévben is várjuk a gyerekeket az elsőáldozásra felkészítő alkalomra, melynek helye a közösségi ház, időpontja hétfőnként 16:30-17:30-ig. Jelentkezni ezen a linken lehet: https://forms.gle/7upYoNSvJXHXJM7e8, szeptember 25-én éjfélig. Első alkalom szeptember 26., hétfő 16:30. Érdeklődni Linkáné Ács Melindánál a  e-mail címen lehet.