Hirdetéseink

Hirdetések 2021.október 24-31.

Felhívom a kedves testvérek figyelmét, hogy Mindenszentek ünnepe (nov 1.), jövő hét hétfőre esik, kötelező ünnepnap. Ünnepi miserendet tartunk, reggel 8 és 10 órakor és este 6 órakor lesz szentmise. Az esti mise után kerül sor a halottak estéjére fényliturgia keretében.

November 2-a Halottak napja, tanácsolt ünnep. Munkanap lévén reggel 7 órakor és este 6 órakor lesznek szentmisék.

Halottak napján zárva tart az iroda!

Mindenszentek kapcsán felhívom a kedves testvérek figyelmét a búcsú lehetőségére!
Csak a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet a hívő,

-aki november 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért (mind a nyolc napon elnyerhető),

-aki Halottak napján, november 2-án (vagy az ordinárius engedélyével a megelőző vagy következő vasárnapon vagy Mindenszentek napján) templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik.

Hirdetések 2021. október 17-24.

 1. Ma este 19:15-kor képviselő testületi ülés lesz a plébánián. Kérem, hogy azok, akik nem tudtak részt venni az eskütételen, az esti misére jöjjenek és a szentmise végén az áldás előtt az oltárnál tegyék le az esküt.
 2. A mai napon a Misszók javára gyűjtünk!

Hirdetések 2021. október 10-17.

 1. Ismét Alpha kurzust indítunk plébániánkon. A 12 alkalmas kurzus estéin egy közös étkezés után hitünk egy-egy területéről beszélgetünk kiscsoportokban. A kurzus szerda esténként 6 és 1/2 9 között lesz, heti rendszerességgel. Az első találkozás október 13-án lesz. Azokat is várjuk ezekre az estékre, akik ismerkedni szeretnének a keresztény hittel (hívjatok bátran barátokat, ismerősöket!) és azokat is, akik már rátaláltak Istenre, de szeretnék mélyíteni hitüket és plébániai kapcsolataikat. Jelentkezés Hős Csabánál személyesen (+36 30 389 2485) vagy emailben ()
 2. Jövő vasárnap, október 17-én 19:15-kor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián. Kérem, hogy azok, akik nem tudtak részt venni az eskütételen, az esti misére jöjjenek és a szentmise végén az áldás előtt az oltárnál tegyék le az esküt.
 3. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik ajándékozással és kivitelezéssel hozzájárultak a mozgássérült bejárat fölötti előtető elkészültéhez. A Csáky családnak az ajándékba adott faanyagot és Kurkó Ferencnek a társadalmi munkában végzett kivitelezést. Valamint Sarkady Pálnak és Kovács Róbertnek a közreműködő segítséget. Nagy hála mindannyiuknak! Egyben jelzem, hogy tavasszal kerül sor a közösségi ház kert felőli oldalán a pergola felállítására, amit már előre köszönök nekik, illetve Linka Gábornak, aki az árnyékolók elkészítését volt szíves vállalni.

Hirdetések 2021. október 3-10.

 1. Októbertől indul bérmálkozásra való felkészülés a 16 év felettieknek. Jelentkezni Mazgon Gábor atyánál a 06-20/823-1418-as telefonszámon lehet. Első találkozó október 5-én lesz, várható kezdési időpont 19 óra.
 2. Októbertől indul a Biblia-magyarázat, melyet Gábor atya tart a hétfő esti mise után a Közösségi Házban.
 3. Ugyancsak hétfőn este fél 9-től várja Gábor atya azokat, akik szeretnének tanulni elmélkedni a Szentírásról.
 4. Ismét Alpha kurzust indítunk plébániánkon. A 12 alkalmas kurzus estéin egy közös étkezés után hitünk egy-egy területéről beszélgetünk kiscsoportokban. A kurzus szerda esténként 6 és 1/2 9 között lesz, heti rendszerességgel. Az első találkozás október 13-án lesz. Azokat is várjuk ezekre az estékre, akik ismerkedni szeretnének a keresztény hittel (hívjatok bátran barátokat, ismerősöket!) és azokat is, akik már rátaláltak Istenre, de szeretnék mélyíteni hitüket és plébániai kapcsolataikat. Jelentkezés Hős Csabánál személyesen (+36 30 389 2485) vagy emailben ()
 5. Október 9-én szombaton 9 és 13 óra között kerül sor a plébániai felnőtt csoportok tagságának találkozójára, ennek neve AGÓRA. Az érintettek személyes értesítést is kapnak.
 6. Október 9-én szombaton délután 17 órakor Pécsi Rita tart előadást a Sportkastélyban. Ez az alkalom baptista testvéreink hálaadó ünnepe is. Szeretettel látnak mindenkit! A rendezvényre védettségi igazolvánnyal lehet belépni. Imádkozzunk baptista testvéreinkért is és, hogy együtt járjuk az Ökumené útját.

Hirdetések 2021. szept. 26.-okt. 3.

 1. Megindul a következő csoport elsőáldozási felkészülése a 3. osztályos gyermekek részére! Jelentkezni a plébániai levelező listán található linken keresztül lehet.
 2. Minden kedd délelőtt 9-től várjuk az édesanyákat és gyermekeiket a Baba-Mama Klubba a Közösségi házba!
 3. Októbertől indul bérmálkozásra való felkészülés a 16 év felettieknek. Jelentkezni Mazgon Gábor atyánál a 06-20/823-1418-as telefonszámon lehet. Első találkozó október 5-én lesz, várható kezdési időpont 19 óra.
 4. Októbertől indul a Biblia-magyarázat, melyet Gábor atya tart a hétfő esti mise után a Közösségi Házban.
 5. Ugyancsak hétfőn este fél 9-től várja Gábor atya azokat, akik szeretnének tanulni elmélkedni a Szentírásról.
 6. Ismét Alpha kurzust indítunk plébániánkon. A 12 alkalmas kurzus estéin egy közös étkezés után hitünk egy-egy területéről beszélgetünk kiscsoportokban. A kurzus szerda esténként 6 és 1/2 9 között lesz, heti rendszerességgel. Az első találkozás szeptember 29-én lesz. Azokat is várjuk ezekre az estékre, akik ismerkedni szeretnének a keresztény hittel (hívjatok bátran barátokat, ismerősöket!) és azokat is, akik már rátaláltak Istenre, de szeretnék mélyíteni hitüket és plébániai kapcsolataikat. Jelentkezés Hős Csabánál személyesen (+36 30 389 2485) vagy emailben ()
 7. Jövő vasárnap első vasárnap, 17 órától rózsafüzér imádkozás, majd szentségimádás lesz az esti szentmise kezdetéig.
 8. Október hónap kiemelten a rózsafüzér imádkozás ideje, melyre a szentmisék előtt kerül sor, tehát hétköznap hétfőn és pénteken 1715-től, kedden, szerdán, csütörtökön és szombaton 630-tól. Mindenkit szeretettel várunk!
 9. Október 3-án vasárnap délután 15 órakor kerül sor Édes Árpád parókus beiktatására a Református templomban. Imádkozzunk érte és a közösségéért, hogy gazdagodjanak Krisztusban és együtt járjunk az Ökumené útján.
 10. Október 9-én szombaton 9 és 13 óra között kerül sor a plébániai felnőtt csoportok tagságának találkozójára, ennek neve AGÓRA. Az érintettek személyes értesítést is kapnak.
 11. Október 9-én szombaton délután 17 órakor Pécsi Rita tart előadást a Sportkastélyban. Ez az alkalom baptista testvéreink hálaadó ünnepe is. Szeretettel látnak mindenkit! A rendezvényre védettségi igazolvánnyal lehet belépni. Imádkozzunk baptista testvéreinkért is és, hogy együtt járjuk az Ökumené útját.