Hirdetéseink

Hirdetések 2024. április 21-28.

1.   Ma húsvét IV. vasárnapján van a papi és szerzetesi hivatások világnapja. Imádkozzunk a papi és szerzetesi hivatásokért. Szeretettel köszöntjük körünkben: Varga Mátét a Központi Papnevelő Intézet növendékét, kispapját, akit volt alkalmunk meghallgatni.


2.   Kérjük a kedves Szülőket, hogy leendő és általános iskoláskorú gyerekeikkel kapcsolatban hangsúlyozzák, hogy az etika helyett a katolikus hitoktatáson való részvételt szeretnék választani, illetve megtartani.
A leendő óvodás gyermekeink számára pedig a Liliomkert katolikus óvodát ajánljuk.


3.   Péntek délutántól jövő vasárnap estig (Április 26-28) lesz plébániánk „mini”-tábora Dorogon. Szeretettel várjuk a 1-9. osztályos gyermekek jelentkezését. Az elsőáldozásra készülőket külön szeretettel hívjuk. A ministránsok Dorogról mennek majd Esztergomba a ministráns találkozóra. A részvételi szándékot ma estig még jelezhetjük. Jelentkezési link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPFlZPuw-ZdVnWXMyOzRw7WPupQnyed2chv8d8EknquYfexw/viewform

4.   Július 24-28. között lesz a plébániai tábor Baján. Vegyünk minél többen részt a nyári táborban. A jelentkezés internetes felületen történik az alábbi linken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdF0F2H8szpadHndVts21nmQlB6zt6N6jkhVLM1Oj5tGZo8NA/viewform?usp=sf_link

A link a levelezőlistára is ki lett küldve. Kérjük, az is töltse ki az űrlapot, aki az előjelentkezés során már jelezte, hogy szeretne jönni!


5.   Plébániánknak évek óta működtet egy levelezőlistát, ahol közvetlenül értesülhetünk a plébánia életéről és eseményeiről. Szeretettel ajánljuk a kedves híveknek a levelezőlista használatát illetve az ingyenes feliratkozás lehetőségét, amelyet a hirdetőtáblán feltüntetett linken tehetünk meg.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBZhEoBGHUp6JUxoWmIj643iJ9GJAHcG8nNTjiVF5fyAzuAg/viewform  

6.   Plébániánk bankszámlaszáma megváltozott. Szeretnénk kérni, hogy akik utalással szokták támogatni plébániánkat, lehetőleg a plébánia CIB banknál működtetett új számlaszámát használják. Az új számlaszám:
Budapest-Pestszentimrei Szent Imre PlébániaCIB Bank: 10701094-74918126-51100005

7. Jövő hét vasárnap (ápr. 28.) az esti szentmise után képviselő-testületi ülés lesz a plébánián, melyre szeretettel várjuk az érintetteket.

Hirdetések 2024. április 14-21.

1.   Jövő vasárnap, húsvét IV. vasárnapján lesz a papi és szerzetesi hivatások világnapja. A hivatások világnapjával kapcsolatban a jövő vasárnap várhatóan minden szentmisén a Központi Papnevelő Intézet egy kispapja fog buzdítani bennünket. Fogadjuk szeretettel!
2.   Kérjük a kedves Szülőket, hogy leendő és általános iskoláskorú gyerekeikkel kapcsolatban hangsúlyozzák, hogy az etika helyett a katolikus hitoktatáson való részvételt szeretnék választani, illetve megtartani.
A leendő óvodás gyermekeink számára pedig a Liliomkert katolikus óvodát ajánljuk.
3.   Április 26-28 között lesz plébániánk „mini”-tábora Dorogon. Szeretettel várjuk a 1-9. osztályos gyermekek jelentkezését. Az elsőáldozásra készülőket külön szeretettel hívjuk. A ministránsok Dorogról mennek majd Esztergomba a ministráns találkozóra. Minél hamarabb jelezzük részvételi szándékunkat.
4.   Július 24-28. között lesz a plébániai tábor Baján. Vegyünk minél többen részt a nyári táborban. Mindenkit szeretettel várunk! A jelentkezés várhatóan a jövő héttől indul.
5.   Plébániánknak évek óta működtet egy levelezőlistát, ahol közvetlenül értesülhetünk a plébánia életéről és eseményeiről. Szeretettel ajánljuk a kedves híveknek a levelezőlista használatát, illetve az ingyenes feliratkozás lehetőségét, amelyet a hirdetőtáblán feltüntetett linken tehetünk meg.    
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBZhEoBGHUp6JUxoWmIj643iJ9GJAHcG8nNTjiVF5fyAzuAg/viewform
A link a Plébánia honlapján és a hirdetések között is megtalálható.

Hirdetések 2024. április 07-14.

1.   Ma irgalmasság vasárnapja van. A szentatya szándékára a hitvallás és Miatyánk elimádkozásával, teljes búcsút nyerhetünk. Otthonainkat is járja át Jézus irgalmassága és szeretete.
2.   A héten ismét lesznek hittanórák, szeretettel várjuk mind a gyermekeket, mind a felnőtteket a plébániai hittanos foglalkozásokra.
3.   Ma estig lehet jelentkezni a plébánián induló jegyeskurzusra. A sorozat hét alkalomból áll, a házasság legfontosabb témái kerülnek elő. A beszélgetéseket papok illetve házaspárok vezetik.
4.   Április 26-28 között lesz plébániánk „mini”-tábora Dorogon. Szeretettel várjuk a 1-9. osztályos gyermekek jelentkezését. Az elsőáldozásra készülőket külön szeretettel hívjuk. A ministránsok Dorogról mennek majd Esztergomba a ministráns találkozóra.

Hirdetések 2024. március 31-április 07.

1.  A plébánia papsága és képviselőtestülete nevében minden testvérünknek Istentől áldott, boldog húsvéti ünnepeket kívánunk. Járjon át bennünket a feltámadás öröme.
2.  Hálásan köszönjük mindazok munkáját, akik templomunk húsvéti előkészítésében, ünnepében bármilyen módon is közreműködtek. Külön szeretném kiemelni Gábor atya, továbbá a képviselőtestület, passió-szereplők, ministránsok, énekkari tagok, illetve a sekrestyésnek a szolgálatát.
3.   Ma minden szentmise végén ételáldás lesz. 
4.  Holnap, húsvéthétfőn csak reggel 8-kor és este 6-kor tartunk szentmisét.
5.  A héten az tanítási szünet van az iskolákban. A templomi hittanórák is elmaradnak, így sem a gyermekeknek sem a felnőtteknek nem tartunk hittanos alkalmakat.
6.  A héten betegeinket szokott módon meglátogatjuk. Pénteken, elsőpéntek lesz.
7.  Április 26-28 között lesz plébániánk „mini”-tábora Dorogon. Szeretettel várjuk az általános iskolás (1-8. osztályos) gyermekek jelentkezését. Az elsőáldozásra készülőket külön szeretettel várjuk.
8.  Plébániánk nyári tábora 2024. július 24-28. között lesz Baján, ahová szeretettel várunk minden plébániai tagunkat, fiatal felnőtteket, családosokat, egyedülállókat, időseket egyaránt. A gyermekek számára a tábort július 24-30. között Alsónánán rendezzük meg.
9.  Plébániánkon jegyeskurzust indítunk a templomunkban házasságot kötni kívánó párok számára. A hét alkalmas sorozatra, április 8-ig kell jelentkezni a plébánián.

Hirdetések 2024. március 24-31.

1.   Ma virágvasárnap van. A szentmiséken Jézus Jeruzsálemi bevonulására emlékezünk barkaszenteléssel, valamint az Úr szenvedésére gondoltunk a passióval.
2.   Nagyhéten és húsvét hetében a templomi hittanórák elmaradnak, így sem a gyermekeknek sem a felnőtteknek nem tartunk hittanos alkalmakat.
3.   A nagyhét utolsó három napján: nagycsütörtökön, nagypénteken, és nagyszombaton megváltásunk legszentebb napjait ünnepeljük, a szentmisék rendje megváltozik.
Nagycsütörtökön este 6 órakor kezdődik az utolsó vacsora emlékmiséje, majd este ½ 8-tól szentgyónási alkalmat biztosítunk.
Nagypénteken reggel 8-10 között lesz szentgyónási lehetőség. Délelőtt 9-kor keresztutat végzünk; délután 3-kor tartjuk a nagypénteki szertartást és kereszthódolatot, majd ismét lesz szentgyónási lehetőség.
Nagyszombaton reggel 8-10 között szentgyónási lehetőséget biztosítunk, illetve egész nap Szentségimádás. Minél többen vegyünk részt a jelképes szent sír őrzésében és egy-egy órára iratkozzunk fel a hátsó asztalon kitett lapon. A húsvéti vigília szertartása nagyszombaton este 7-kor kezdődik, erre lehetőleg hozzunk magunkkal gyertyát.
4.    Jövő hétvégén lesz a tavaszi óraátállítás. Szombatról (március 30.) vasárnapra egy órával előbbre kell állítani a mutatókat.
5.   Húsvétvasárnap (március 31.) vasárnapi rend szerint tartjuk a szentmiséket: Reggel 8-kor, délelőtt 10-kor és este 6-kor lesznek szentmisék; az óraátállításra figyeljünk. Húsvétvasárnap minden szentmise végén ételáldás lesz.
6.   Húsvéthétfőn (április 01.) csak reggel 8-kor és este 6 órakor mutatunk be szentmisét.
7.   Gábor atya hétfőnkénti „Lelki élet” előadása március 25-én és április 1-én Húsvéthétfőn elmarad.
8.   Szeretettel várjuk az 1-9. osztályos gyermekeket tavaszi minitáborba. Dorogra megyünk április 26-28. között. Jelentkezni a levelezőlistára kiküldött jelentkezési lapon lehet mielőbb, de legkésőbb április 21-ig. Illetve előre hirdetjük, hogy a nyári hittanos tábor július 24-30. között lesz Alsónánán, az ifik számára pedig a csapatépítés és a kiértékelés miatt július 22-31. között.
9.   Idén is hirdetünk jegyeskurzust a plébániánkon házasságot kötő párok számára: várhatóan április második felétől. Összesen hét alkalommal a házasság szentségével kapcsolatos témákkal foglalkoznak majd a jegyespárok Gábor atyával, illetve a Mustármag családközösség házaspárjaival közösen. Szó lesz a házasélet különböző szempontjairól, valamint természetesen a házasság szentségének felvételével kapcsolatos egyházjogi és liturgikus kérdésekről. Részletek a faliújságra kihelyezett plakátokon találhatók. Jelentkezési határidő április 8-a, a jelentkezés az irodától kapott jelentkezési lap kitöltésével válik véglegessé.