Hirdetéseink

Hirdetések 2021.május 16-23.

1. Kedves Testvérek! A Püspöki Kar rendelkezése értelmében vasárnaptól visszaáll a vasár-és ünnepnapi szentmisében való részvétel kötelezettsége. A plébánián a közösségi és oktatási programok csak a járványügyi előírások figyelembevételével tarthatók meg (maszk használat, fertőtlenítés, létszámkorlát stb.).
2. Lejárt a testület mandátuma, ezért választást kell tartani. Az erre vonatkozó felhívást a hirdetőtáblán és a honlapon olvashatják. Kérem a testvéreket, hogy a kihelyezett tájékoztató anyagból és a jelölő cédulákból mindenki vigyen és töltsön ki! Május 19-ig lehet leadni a jelölő cédulákat, 23-án és 30-án kerül sor a jelöltek bemutatására. A választás június 6-án vasárnap a 10-es mise után lesz.
3. Május 24-én Pünkösdhétfőn kerül sor Máriaremetén a karizmák ünnepére, ahol a NEK-el kapcsolatos tájékoztatást hallgathatjuk meg illetve Bíborosi szentmisére, tanúságtételre és dicsőítésre kerül sor biztonságos körülményekkel, 10 órától 13 óráig. Részletes tájékoztató a plakáton illetve a honlapon olvasható.
4. Pünkösdre készülve szeretettel várjuk a testvéreket templomunkba május 22-én szombaton este 18 órakor plébániai imaestünkre! Szentírási elmélkedéseken, gitáros énekeken keresztül találkozhatunk az Úrral! Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

Hirdetések 2021. május 9-16.

1. Mai napon az esti szentmise után 19.15-kor képviselőtestületi ülés lesz a plébánián. Szeretettel várom az érintetteket!
2. Lejárt a testület mandátuma, ezért választást kell tartani. Az erre vonatkozó felhívást a hirdetőtáblán és a honlapon olvashatják. Kérem a testvéreket, hogy a kihelyezett tájékoztató anyagból és a jelölő cédulákból mindenki vigyen és töltsön ki! Május 19-ig lehet leadni a jelölő cédulákat, 23-án és 30-án kerül sor a jelöltek bemutatására.
A választás június 6-án vasárnap a 10-es mise után lesz.
3. Május 15-én kerül sor az Élő Rózsafüzér zarándoklatra. Aki teheti, vegyen rajta részt!
4. Május 24- én Pünkösdhétfőn kerül sor Máriaremetén a karizmák ünnepére, ahol a NEK-el kapcsolatos tájékoztatást hallgathatjuk meg illetve Bíborosi szentmisére, tanúságtételre és dicsőítésre kerül sor biztonságos körülményekkel, 10 órától 13 óráig. Részletes tájékoztató a plakáton illetve a honlapon olvasható.
5. Pünkösdre készülve szeretettel várjuk a testvéreket templomunkba május 22- én szombaton este 18 órakor plébániai imaestünkre! Szentírási elmélkedéseken, gitáros énekeken keresztül találkozhatunk az Úrral! Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

Hirdetések 2021. május 2-9.

 1. Május 8-án szombaton lesz az Esztergomi Bazilikában Mindszenty Bíboros Úr emlékmiséje, egyénileg lehet részt venni a szertartáson.
 2. Májusban az esti szentmisék előtt 17.30-kor ünnepélyes litániát tartunk. A hétköznapi reggeli misék után imádkozzák a testvérek a Szűzanya dicsőítést. Az első alkalom tehát május 1-je szombat 17.30.
 3. Május 15-én szombaton kerülne sor a szokott Rózsafüzér zarándoklatra. A zarándok menetet illetően még sok a bizonytalanság, a záró szentmise megtartása biztosra vehető. A dél-pestet illetően erre a lőrinci főplébánián kerül sor 18.30 körül.

Hirdetések április 25 – május 2.

 1. Jövő szombat május elseje, munkás Szent József ünnepe. A Szent József évre való tekintettel e napon 18 órakor lesz ünnepi szentmise, a reggeli elmarad.
 2. Májusban az esti szentmisék előtt 17.30-kor ünnepélyes litániát tartunk. A hétköznapi reggeli misék után imádkozzák a testvérek a Szűzanya dicsőítést. Az első alkalom tehát május elseje szombat 17.30.
 3. Megindult a hétfő esti katekézis, amely egyben bérmálkozási felkészítés felnőtteknek.
 4. Közösségünk egyik fiatal, 13 éves kerekesszékes tagjával kapcsolatban kérjük a testvérek segítségét. Szeretnénk részére gyűjteni egy, még hazánkban is új robotvezérelt terápiára az orvosai ajánlásával, hogy esélyt kaphasson újra talpra állni. A terápiát a TB sajnos nem támogatja. A legkisebb adományok is számítanak, melyet a következő számlaszámra várunk:
  Otp Bank 11773188-06121293 Szilvágyi Tünde
  Amennyiben bárkinek kérdése van, kérem, Kovács Istvánt keresse (06309494228)!

Hirdetések 2021.április 18-25.

 1. Mától rendes miserendet tartunk és az iroda is a szokott módon üzemel.
 2. 23-án pénteken 17 órától az Öröm útját tartjuk a templomban illetve a kertben. Mindenkit szeretettel várunk! Szerkezete nagyjából megegyező a keresztúttal, de értelemszerűen Jézus feltámadását állítjuk a hálaima központjába. Utána szokás szerint 18 órától szentmise, majd szentségimádás 19 óráig.
 3. Kérjük, hogy akik nyáron a táborba szeretnének jönni, még ha bizonytalan is, mihamarabb jelezzék szándékukat! Ez nagyon fontos a szervezés szempontjából.
 4. Hétfő este a szentmise után újra megindul Miklós atya felnőtt katekézise, de ezt különösen a bérmálkozni vágyók figyelmébe ajánljuk.
 5. Azok a fiatalok, akik szeretnének bérmálkozni, jelentkezzenek Gábor atyánál!