Hirdetéseink

Hirdetések 2021. január 17-24.

 1. Mai nappal megkezdődik a keresztény egységhét. A helyzetre való tekintettel idén pestszentimrén közös imádságot nem tudunk szervezni. A lelkésztestvérekkel egyeztetve ki-ki a maga templomában imádkozik a jól ismert célért. Felhívom a kedves testvérek figyelmét, hogy hétfőn és pénteken az esti szentmisék előtt fél 6-tól szokott módon imádkozzuk a rózsafüzért. A célok közé az ökumenét is beépítjük. Aki teheti, csatlakozzon!

Hirdetések 2021. január 10-17.

 1. Előre hirdetjük a testvéreknek, hogy január 30-án szombaton 18 órakor Taize-i imaóra lesz a templomban. Online is figyelemmel kísérhető majd. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Hirdetések 2021. január 3-10.

 1. Január elsejétől a Főegyházmegye rendelkezése szerint a miseszándékok ára változik. A csöndes mise 2000, az orgonás misék ára 4000 forint. A jövőben tehát ezzel kalkuláljanak! Aki még a régi áron fizetett, annak nem kell pótolni a különbözetet!
 2. Január 6-a Vízkereszt ünnepe, kötelező ünnep, a szentmisék reggel 7-kor és 18 órakor lesznek.

Hirdetések 2020. dec. 20 – 27.

 1. Hirdetések, tudnivalók az idei ünnepi miserendről, a csatolmányban olvashatók.

Hirdetések 2020. dec. 13 – 20.

 1. Az év utolsó képviselőtestületi ülése 16 órakor (dec.13.) lesz a plébánián. Szeretettel várom az érintetteket!
 2. Köszönetemet szeretném kifejezni az alábbiaknak: 
  • Szent Miklós ünnepére a kedves testvérektől egy szép piros palástot kaptam, ez hiányzott a kollekcióból. A 8 órai szentmise végén megtekinthető.
  • a kedves testvérek közül 11-en vettek részt az Tesco-nál a tartós élelmiszerek gyűjtésében. 320 kg adomány jött össze. Szívből köszönöm nekik. A rászorulóknak folyamatosan történik a kiszállítás. Ha bárki ismer nehéz körülmények között élő testvért, kérem jelezze, hogy ne maradjon ki az akcióból.
  • 120 darabnál tartunk a gyermekeknek szánt cipősdoboz ajándék akciónál. Ha valaki még ebben részt kíván venni, most vasárnap lesz utoljára lehetőség ennek behozatalára.
  • hálás vagyok a kommunikációs munkacsoportnak a miseközvetítésekért!
 3. Amennyiben idős beteg testvéreink karácsonyi gyónására, áldoztatására igény van, kérem, mihamarabb jelezzék, hogy teljesíthessük!
 4. Szilveszter estéjén rövid pénzügyi beszámolót tartok. Testvérek láthatták, hogy mi mindennel gazdagodtunk. Ezek pénzügyi fedezetét 70%-ban a Magyar Kormánynak köszönhetjük. Idén a koronavírus miatt a saját bevételeink 2,5 millió forinttal csökkentek. Anyagi helyzetünk nem rendült meg, de mindenkitől kérem, hogy a perselypénzen túl az ez évi egyházi hozzájárulását fizesse be. Irányelv: keresőként évi nettó jövedelem 1%-a. A nagylelkű támogatásokat ezúton is köszönöm.
 5. Jövő szombaton (dec.19) 18 órakor Taize-i imaóra lesz a templomban. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak a szervezők!