Hirdetések 2024. május 12-19.

  1.  Mai vasárnap mennybemenetel ünnepét üli a Magyar Katolikus Egyház. Azon elmélkedünk, hogy Jézus a földről elment, de titokzatos módon mégis itt maradt.
  2.  Jövő hétvégén Pünkösd ünnepe. A Szentlelket kérjük, hogy töltsön el bennünket hét ajándékával. Pünkösd előtti nap, tehát szombaton este 7 órakor Szentlélekváró dicsőítést, Szentségimádást tartunk a templomban.
  3.  Május hónapban a szentmisék előtt a lorettói litániát imádkozzuk.
  4.  A plébániai tábor Július 24-28. között lesz Baján. Vegyünk minél többen részt a nyári táborban. Aki még szeretne közös a nyaralásba, táborba bekapcsolódni, a rendelések véglegesítése miatt, legkésőbb a hét közepéig tegye meg. az alábbi linken:
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdF0F2H8szpadHndVts21nmQlB6zt6N6jkhVLM1Oj5tGZo8NA/viewform?usp=sf_link
  5. Plébániánknak évek óta működtet levelezőlistát, ahol közvetlenül értesülhetünk a plébánia életéről és eseményeiről. Szeretettel ajánljuk a levelezőlista használatát. Az alábbi linken tehetünk meg.  
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBZhEoBGHUp6JUxoWmIj643iJ9GJAHcG8nNTjiVF5fyAzuAg/viewform
  6.  Plébániánk bankszámlaszáma megváltozott. Szeretnénk kérni, hogy akik utalással szokták támogatni plébániánkat, a plébánia CIB banknál működtetett számlaszámát használják. Köszönjük, hogy sokak már az új számlaszámra teljesítették befizetéseket. Az új számlaszám:
    Budapest-Pestszentimrei Szent Imre Plébánia
    CIB Bank: 10701094-74918126-51100005
  7.  Előre hirdetjük, hogy június 2-án, vasárnap, Úr napján a körmenetet, a reggel 8 órás szentmisét követően fogjuk megtartani. Június 2-án a 10 órás szentmise keretében az elsőáldozás lesz.
  8.  Szintén előre jelezzük, hogy június 9-én a 10 órás szentmisében tartjuk az elmúlt tanévért a hálaadást a Te Deumot. A 10 órás szentmise után vendégünk lesz Dr. Csókay András orvos professzor, aki tapasztalatairól fog mesélni a templomban, majd közös ebédre várunk mindenkit.
  9.  Legtöbbünk adóbevallását a NAV készíti el. Az egyházaknak felajánlott tavalyi 1 %-os rendelkezés idén is érvényes, de a második egy százalékról minden évben újból rendelkeznünk kell. Ne feledkezzük el ellenőrizni Magyar Katolikus Egyháznak szóló felajánlásunkat (technikai szám 0011,) Akkor is rendelkezzünk a személyi jövedelemadóról, ha bizonyos kedvezmények miatt (pl. családi adókedvezmény), nulla forint mert a „nullás” bevallás is számít.